Обемът на производството в Китай за първите два месеца на

...
 Обемът на производството в Китай за първите два месеца на
Коментари Харесай

Китай направи чудо. 35% скок на икономиката

 

Обемът на производството в Китай за първите два месеца на година бележи растеж с 35,1 %, което е най-голямото повишаване в годишно изражение за последните десетилетие. Това демонстрират данниге от Ницоналното бюро по статистика на страната, представени от The Wall Street Journal.

Най-големият растеж е в производството на съоръжение – 59,9 % и в бранша на високите технологии - 49,2 %. Чуждестранните вложения подскочиха с 34,2 %, износът  - с 50,1 %, вносът – с 14,5 %.

Китай може да стане първата страна, която отслабва икономическите тласъци след рецесията. Пекин обаче би трябвало да го направи по този начин, че да не се подтисне темпа на възобновяване и да се обезпечи непоклатимост на фондовия пазар, разясняват американски анализатори.

Властите в Пекит като годишна цел са си сложили растеж на Брутният вътрешен продукт над 6 %. Международният валутен фонд към този момент предвижда, че упованията ще бъдат задминати и повишаването ще е в границите на 8 %.

Ако средногодишният растеж през идващите 15 години се резервира над 4,7 %, през 2035 година стопанската система на Китай ще задмине тази на Америка и ще откри международно водачество, предвиждат анализатори от Bank of America.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР